A jakie polecacie amorki do OI kombi tył ?? KYB nie kupię już bo nawet nie wytrzymały dwóch lat i już oba ciekną :evil:
Wycieraczki ruaszją same
Zwiń
X
-
Wycieraczki ruaszją same
Witam
To znowu ja. Autko mam od listopada zeszłego roku. Na liczniku ponad 8 tys km. Mam kilka zastrzeżeń do autka, które wypisuję w osobnych wątkach.
Problem nr 3. Nie wiem jak było wcześniej, ale od jakiegoś miesiąca może dłużej zauważyłem, a raczej usłyszałem dźwięk ruszających wycieraczek. Występuje on zaraz po odpaleniu i ruszeniu. Wycieraczki oczywiście są wyłączone. Słychać dźwięk gumy ruszającej na sucho po szybie. Ruch jest bardzo krótki i go nie widać, jedynie dźwięk sugeruje taką właśnie przyczynę. Zanim pojadę do serwisu chciałbym wiedzieć czy ktoś zaobserwował coś podobnego?
Pozdrawiam--
JareK
-
-
Zamieszczone przez shadoZamieszczone przez eaglemirekWcześniej cieszyłeś się samochodem, a teraz szukasz dziury w całym
Zamieszczone przez QgarW O3 też jest w instrukcji, s.70:Pozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez JareK77to może pióra już do wymiany--
JareK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JareK77Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez JareK77to może pióra już do wymianyPozdrawiam,
Bomber
-
-
Zamieszczone przez JareK77Nie tak źle, z tyłu i tak nie mam wycieraczki i nie żałuję. Zauważyłem, że przy lekkich opadach szyba i tak jest sucha (w sensie bez kropel wody utrudniających widzenie), środkiem tylko cieknie sobie strumyczek z wolna... z dachu
Teraz jak szyba jest nowa i gładka to kropelki powstają i jest w miarę ok. Później będzie coraz gorzej....Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Octavią jeżdżę od listopada. Dziś stukło 10 kkm. Dużo, dużo wcześniej jeździłem maluchem kilka lat, później Seatem Toledo chyba z 9 lat, następnie Fabia Combi i teraz nowa Octavia. Jak widzisz większość aut nie miało tylnej wycieraczki. Za kółkiem już w sumie 20 lat, jak właśnie się doliczyłem. Po doświadczeniu z Fabią obawiałem się braku tylnej wycieraczki, lecz szybko przypomniałem sobie jak parkuje się patrząc tylko w boczne lusterka. Dodatkowo pomaga też pipanie czujników parkowania - oby były sprawne jak najdłużejKupując drugi raz nie wybrał bym tej wycieraczki - strasznie szpeci auto, moim zdaniem
--
JareK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JareK77szpeci auto, moim zdaniemO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Parę lat temu jeździłem Oplem Astrą Classic Sedan bez wycieraczki z tyłu i brakowało mi jej.
Potem O1 Combi z wycieraczką z tyłu, ale założyłem dłuższą niż standardowa, żeby więcej ścierała z szyby.
Teraz O3 Liftback z wycieraczką z tyłu, bo nie wyobrażam sobie, żeby miałoby jej nie być. Takie czasy, że prowadząc trzeba bacznie obserwować sytuację na drodze także za pojazdem i myśleć za wszystkich uczestników drogi dookoła, a wycieraczka z tyłu to ułatwia w kiepskich warunkach pogodowych.
P.S. Zniesienie obowiązku posiadania w samochodzie chlapaczy też IMHO było kiepskim posunięciem.
Komentarz
-
Komentarz